На час розслідування батьки, які підозрюються у смерті 1-річної дитини, перебуватимуть за гратами

6 лет назад 0

Цюрупинським відділом Новокаховської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом смерті 1-річної дитини, яка наступила 26.10.2017 у результаті отриманих тяжких тілесних ушкоджень.

За даним фактом цього ж дня в порядку ст. 208 КПК України затримано рідних батька та матір дівчинки. Батьку, який спричинив тілесні ушкодження дитині, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 121 КК України, матері загиблої дівчинки, яка не надала допомогу дитині після побиття останньої батьком, повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 135 КК України.

Завдяки принциповій позиції процесуального керівника прокуратури обом батькам 28.10.2017 слідчим суддею обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 2 місяці.

Наразі триває досудове розслідування. Відповідно до санкцій статей, які інкримінують горе-батькам, мати може провести за гратами до 8 років, батько – до 10.

Прокуратура Херсонської області