На Херсонщині буде створено ще одне ОТГ?

6 лет назад 0

У Херсонській обласній державній адміністрації відбулася нарада з питання об’єднання трьох населених пунктів (Голої Пристані, Старої та Нової Збур’євок) в одну громаду. Про це повідомляє прес-служба облради.

Нещодавно між їх представниками розгорівся конфлікт. За твердженнями одних – об’єднання проходить між Голою Пристанню та Старою Збур’євкою, відкинувши Нову Збур’ївку. Проте, активісти Старої Збур’ївки стверджують, що згоди на об’єднання вони не давали.

Думки з цього питання розділилися. Влада за логіку та об’єднання всіх трьох населених пунктів в одну конкурентоспроможну громаду, люди – принципово проти та хочуть мати декілька осередків.

Депутати обласної ради Тетяна Гасаненко та Сергій Рибалко виступають лише за об’єднання на добровольчих засадах і вимагають проведення так званого подвірного опитування – всіх, без винятку, членів можливої майбутньої громади, а вже потім вирішувати «кого з ким об’єднувати».

Зважаючи на складну ситуацію, колегіально було підтримано рішення щодо повторних слухань та опитування людей щодо декількох імовірних варіантів об’єднання.