На Херсонщині небайдужий громадянин допоміг знайти неповнолітню втікачку

7 лет назад 0

17-річна жителька Херсона пішла з дому ввечері 8 вересня. Батьки дівчини позбавленні батьківських прав, вона виховувалася в інтернаті, останнім часом мекає в родині опікунів. З їх слів, раніше неповнолітня не тікала з дому.

Працівники поліції провели ряд заходів, направлених на встановлення місцезнаходження дівчини, розмістили орієнтування у соціальних мережах, опитали її друзів. Дівчину знайшли через добу за 50 км від Херсона. Вона йшла уздовж траси і прямувала до далеких родичів.

Пізно ввечері 9 вересня у Голопристанське відділення поліції зателефонував чоловік. Він розповів, що їхав на своєму автомобілі і поблизу одного з сіл його увагу привернула неповнолітня дівчина, яка йшла сама уздовж траси. Чоловік зателефонував по номеру "102". На місце прибули працівники Голопристанського відділення поліції, які впізнали у дівчині розшукувану жительку Херсона.

Дівчина пояснила поліцейським, що пішла з дому через сварку з опікунами. Ніч вона провела у знайомих в Херсоні, а наступного дня поїхала до далеких родичів у Голопристанський район. Наразі з дівчиною все гаразд, вона почувається добре. Поліцейські провели виховну бесіду з нею та її опікунами. Неповнолітня пообіцяла більше не тікати з дому. У відношенні опікунів буде складено адміністративний протокол за ст.184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей).

Відділ комунікації поліції Херсонської області