На Херсонщині перевіряють базарну «стихію»

6 лет назад 0

Протягом серпня п.р. спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі вже провели перевірку двох ринкових містечок. Про це повідомляє прес-служба відомства 

Передувала заходам активна інформаційно — роз’яснювальна робота, проведена з керівниками ринків та ринкових містечок м. Херсона й області, а також приватними підприємцями та громадянами, щодо реєстрації підприємницької діяльності та легалізації найманої праці суб’єктів господарювання, які здійснюють свою діяльність на територіях ринків та за їх межами.

Так, під час проведення заходів на ринку підприємства «Дніпровський ринок» Херсонської обласної спілки споживчих товариств фіскали обстежили 69 торгових місць. На 7 господарських одиницях встановлено найманих працівників без документів про офіційне працевлаштування. Під час рейду на одного підприємця складено протокол про адміністративне правопорушення за частиною І статті 164 КУпАП (ведення господарської діяльності без державної реєстрації).

Під час перевірки ринку ТОВ "БВФ "НЕЖДАННА" встановлено 11 громадян, які здійснювали підприємницьку діяльність без будь-яких дозвільних документів на провадження господарської діяльності. Ще на 15 господарських одиницях працювали наймані працівники без документів про їх офіційне працевлаштування. Загалом фіскали області перевірили 117 торгових місць, які здійснювали підприємницьку діяльність на території ринку.

Інформація щодо порушень законодавства в частині використання найманої праці без належного оформлення трудових відносин буде направлена до Головного управління Держпраці в Херсонській області. Перевірки тривають.

Наразі зусилля спеціалістів фіскальної служби області направлені на створення однаково легальних умов ведення бізнесу для всіх суб’єктів господарювання на ринках міста та Херсонської області та виховання у підприємців податкової дисципліни: виплачувати законодавчо встановлену заробітну плату та вчасно сплачувати податки.