На Херсонщині поліція розпочала відпрацювання курортних районів

7 лет назад 0

З початком літнього сезону поліція Херсонської області проводить профілактичні заходи у курортних районах: Генічеському, Голопристанському, Скадовському та Каланчацькому. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Метою заходів є забезпечення безпеки громадян, насамперед, дітей у місцях масового відпочинку, попередження та припинення правопорушень, виявлення осіб, які розшукуються за скоєння злочинів, а також забезпечення безпеки дорожнього руху.

Як відомо, санаторно-курортний комплекс Херсонщини нараховує більше 250 курортно-рекреаційних закладів та понад 60 дитячих закладів відпочинку. Для безпеки дітей поліцейські супроводжують автобуси, які везуть малечу до місць відпочинку та оздоровлення, а також у зворотних напрямках.

Поліцейські особливо ретельно перевіряють об’єкти торгівлі, зокрема, кафе, бари, ресторани, супермаркети, магазини з метою недопущення фактів продажу неповнолітнім спиртних напоїв та тютюнових виробів.

У курортних районах особливу увагу поліцейські приділяють відпрацюванню місць масового відпочинку людей: пляжів, санаторіїв, туристичних баз, будинків відпочинку, кемпінгів та готелів.

Щоб запобігти злочинам та правопорушенням, до завершення літнього оздоровчого сезону у курортних районах будуть працювати 4 поліцейські станції, на яких поліцейські цілодобово нестимуть службу у складі патрульних нарядів, слідчо-оперативних груп, а також груп реагування. Поліцейські станції розміщуються на території Арабатської Стрілки (Генічеський район), с.Залізний Порт (Голопристанський район), с.Хорли (Каланчацький район) та смт.Лазурне (Скадовський район).
Морське узбережжя будуть патрулювати 6 велопатрулів. Додатково поліцейські будуть патрулювати на 3-х службових мотоциклах, водному катері та водному мотоциклі.

На території міста Херсона планується створення 5 велопатрулів, до складу яких входитимуть працівники Управління патрульної служби поліції м. Херсона. Вони будуть патрулювати парки, сквери та пляжі.

А водіям, які прямують до морського узбережжя, поліція радить неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, обов'язково використовувати ремені безпеки і не керувати транспортним засобом в стані перевтоми.