На Херсонщині поліція затримала підозрюваних у розбої на будинок пенсіонерки

7 лет назад 0

Злочин стався в одному з сіл Новотроїцького району. Опівночі двоє невідомих вибили вхідні двері та увірвалися до будинку 62-річної пенсіонерки. Невідомі погрожували жінці пневматичною зброєю, били її та вимагали віддати гроші. Постраждав і син жінки. Один з нападників кілька разів вистрілив чоловіку по ногах з пневматичної зброї. Здобиччю зловмисників стали 1200 гривень та мобільний телефон. Жертви розбійного нападу не змогли описати поліцейським ніяких прикмет зловмисників, тому що вони були в масках та у перчатках. Тож оперативники управління карного розшуку обласного главку поліції перевіряли раніше судимих за подібні злочини, відпрацьовували коло знайомих потерпілих, опитували жителів села.

Після низки проведених оперативно-розшукових заходів вдалося встановити особи зловмисників. Ними виявилися односельці потерпілих. Затримали зловмисників за місцем їх проживання оперативники управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в Херсонській області спільно зі слідчим управлінням та оперативниками Новотроїцького відділення поліції.

Одному із затриманих 26 років, він раніше судимий за майнові злочини. Іншому нападнику 17. Під час проведення санкціонованих обшуків в будинку одного із затриманих вилучено мобільний телефон потерпілого. Гроші, за словами зловмисників, вони розподілили між собою та витратили на власні потреби. Зі слів неповнолітнього, він нібито збирався їхати на навчання, терміново потребував коштів, тому і скоїв напад.

Наразі зібрана достатня доказова база щодо причетності зловмисників до інкримінованого ним розбійного нападу. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.187 Кримінального кодексу України «Розбій». Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Відділ комунікації поліції Херсонської області