На Херсонщині поліції та мобільний оператор запустили проект «Пошук дітей»

6 лет назад 0

Сьогодні в обласному главку поліції Херсонщини відбулась презентація спільного соціального проекту «Пошук дітей» Національної поліції України та мобільного оператора «Київстар», який передбачає інноваційний підхід до розшуку зниклих дітей та активну участь у цьому громадян. Херсон став сьомим містом України, де запроваджено цей проект. В Херсоні проект представили заступник начальника управління превентивної діяльності поліції області Віталій Валяєв, старший інспектор відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Анатолій Сікальчук та менеджер із зв’язків з громадськістю ПрАТ «Київстар» Володимир Буга.

За словами Анатолія Сікальчука, в останні роки збільшилась кількість заяв та повідомлень щодо розшуку неповнолітніх. Протягом 7 місяців 2018 року підрозділи поліції Херсонської області розшукали 326 неповнолітніх, 304 дитини (93%) розшукані протягом доби.

Діти покидають сім’ї та навчально-виховні заклади з різних причин. Основними з ним можна назвати такі: залишення дітей без догляду, конфлікти з батьками, схильність до бродяжництва, прагнення до самостійного способу життя, насилля в сім’ї, цивільно-правові спори між батьками.

Тож, з метою організації роботи з попередження дитячої бездоглядності поліція разом з ПрАТ «Київстар» запровадили соціальний проект «Пошук дітей». Херсон став 7 містом України, де його запустили.

«Це серйозний соціальний проект. Для нас важливо за допомогою засобів телекомунікаціі допомогти правоохоронним органам якнайшвидше розшукувати дітей. Залучаючи до цього широке коло громадян. Тож рік тому ми підписали меморандум про співпрацю з Національної поліцією України, результатом якого став проект «Пошук дитини», – розповідає менеджер із зв’язків з громадськістю ПрАТ «Київстар» Володимир Буга. – Мета проекту у створенні надійного безпечного механізму для залучення населення до пошуку дітей».

Суть проекту полягає у тому, що коли зникає дитина, поліція звертається до ПрАТ «Київстар» для інформування населення шляхом надсилання абонентам  миттєвої розсилки смс-повідомлень з інформацією про зниклу дитину. Також в повідомленні буде вказуватися посилання на сторінку Ювенальної превенції поліції області у Facebook, де буде розміщене фото дитини та контактні номери телефонів.

Такі смс-повідомлення будуть надходити тим абонентам, які знаходяться у радіусі від 1 до 3 км від місця зникнення дитини. Якщо громадяни побачать розшукувану дитину, або володітимуть якоюсь інформацією про її місцезнаходження, то можуть зателефонувати на лінію «102».

За словами заступника начальника управління превентивної діяльності поліції області Віталія Валяєва, актуальність проекту в тому, що така співпраця поліції та громадськості дасть можливість в найкоротші строки встановити місцеперебування дитини, що зменшить ризик вчинення злочинів відносно неї.

Тож поліція Херсонщини сподівається, що громадяни поставляться з порозумінням до цієї ініціативи та прийматимуть активну участь в пошуках дітей.

Проект вже працює в Одесі, Дніпрі, Запоріжжі, Львові та Маріуполі. До кінця року планується його запуск в усіх областях України.

Відділ комунікації поліції Херсонської області