На Херсонщині відмічають позитивну динаміку надходжень до бюджетів

7 лет назад 0

Про це розповів в.о. заступника голови ОДА Дмитро Бутрій на нараді з головами райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міськими головами міст обласного значення.

«За січень – лютий поточного року до загального фонду місцевих бюджетів області надійшло платежів у сумі 502,7 млн грн, що складає 129,4 відсотка до плану на цей період. Приріст надходжень до загального фонду проти січня – лютого минулого року склав 48,7 відсотка або  164,7 млн грн» , — зазначив Дмитро Бутрій.

Також він повідомив, що спостерігається динаміка збільшення надходжень й по основним податкам і  зборам, які зараховуються до місцевих бюджетів. Так, по податку на доходи фізичних осіб досягнуто зростання надходжень проти минулого року на  57,2 відсотків, або 9,5 млн грн, по платі за землю – на 17,3 відсотка або 8,5 млн грн, по акцизному податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – на 2,9 відсотка або 1,0 млн грн.

Незважаючи на позитивну динаміку надходжень,  в.о. заступника голови ОДА звернувся до голів райдержадміністрацій, ОТГ та міських голів з проханням систематично здійснювати моніторинг надходжень податків і зборів у розрізі місцевих бюджетів та видів платежів: «Усі випадки зниження темпів надходжень у порівнянні з відповідним періодом минулого року  необхідно аналізувати та вживати заходів щодо їх усунення».