На Херсонщині за вбивство пенсіонера зловмисника засуджено на 8 років позбавлення волі

7 лет назад 0

Злочин стався взимку минулого року на території садового товариства поблизу міста Нова Каховка. Тоді у поліцію надійшло повідомлення від місцевого жителя. Він розповів, що у дачному будинку виявив тіло свого 60-річного батька зі слідами насильницької смерті (11 ножових поранень). Було відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 Кримінального кодексу України «Умисне вбивство». Поліцейські упродовж доби затримали зловмисника на фермі у Бериславському районі, де він намагався влаштуватися на роботу.

Зловмисником виявився 25-річний чоловік без певного місця проживання, який працював по найму у сусідів загиблого. У день скоєння злочину він був в гостях у потерпілого, потім між ними виник конфлікт. Зловмисник образився, що господар став виганяти його додому. 

Під час сварки гість схопив ніж та завдав господарю 11 поранень. Після чого втік, переночував у канаві, а наступного дня пішки дійшов в одне з сіл Бериславського району. 

Зловмисник виправдовував свій вчинок тим, що через сирітське дитинство має вразливий характері і болісно реагує на образи. А коли вип’є, то не контролює свій гнів. Але судова психолого-психіатрична експертиза підтвердила осудність обвинуваченого.

Незважаючи на усі намагання зловмисника виправдати вбивство людини, колегія суддів Великоолександрівського районного суду визнала чоловіка винним у інкримінованому йому злочині та призначила покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Херсонської області