На Херсонщині загони активного відпочинку для дітей поєднали дві локації

3 года назад 0

Діти з Херсона проводять літні канікули у загонах активного відпочинку «Дельфін»: один тиждень живуть у наметовому таборі, другий – у таборі на морському узбережжі.

Такий формат відпочинку шостий рік поспіль організовує міжшкільний навчально-виробничий комбінат Херсонської міської ради.

«Два тижні чудового відпочинку, в якому передбачено безліч розваг, корисних навичок і дві локації. Чого не передбачено, так це гаджетів. Насправді «залипати» в них і так не вийде, бо ніколи. Мова йде про міжшкільний навчально-виробничий комбінат Херсонської міської ради, який шостий рік поспіль організовує загони активного відпочинку «Дельфін». Діти, що входять до загонів, один тиждень живуть у наметовому таборі, розташованому на «Зелених хуторах Таврії», другий тиждень – у дитячому таборі на морському узбережжі», – йдеться у повідомленні.

У наметовому таборі дітей знайомлять з туристичним приладдям, технікою пішохідного туризму, вчать орієнтуватися у лісі, розводити багаття, навколо якого вечорами всі гуртуються, розповідають історії та співають. Передбачені футбол, волейбол, бадмінтон, мотузковий парк з основами пішохідного туризму, стрільба з гвинтівок та лука, естафети, плавання у басейні, а ще змагання та призи. У загонах організоване п’ятиразове харчування, страви якого готують на вогнищі.

Зазначається, що нині на території «Зелених хуторів Таврії» розташований такий наметовий табір «Дельфінів». 26 школярів загону готуються передислокуватися – їх чекає дитячий табір на чорноморському узбережжі смт Лазурне, де вони розважатимуться на пляжах і купатимуться у морі.

Працівники табору – вихователі та вчителі закладів загальної середньої освіти міста Херсона.

Обдарованим дітям, відмінникам навчання, дітям з багатодітних та малозабезпечених сімей, дітям учасників бойових дій міська рада надала пільгові путівки та відшкодувала вартість харчування за два тижні перебування у таборі.

Всього за літо буде 4 зміни по два тижні для 100 дітей з Херсона та гостей міста, 80% дітей відпочивають за пільговими путівками.