Навчальні заклади Херсонщини потрапили до переліку найкращих в Україні

6 лет назад 0

Всі екзамени складені, вступні компанії завершені. Саме час обговорити рейтинг шкіл. Відомо, що у якості вихідних даних для укладання рейтингу загальноосвітніх навчальних закладів були використані результати зовнішнього незалежного оцінювання, отримані випускниками шкіл у 2018 році. Цього року випускники продемонстрували невтішні результати, але це не завадило потрапити навчальним закладам Херсонщини до списку найкращих.

27 місце серед ТОП-200 шкіл України та перше місце серед навчальних закладів Херсонщини посів Херсонський фізико-технічний ліцей при ХНТ та ДНУ з рейтинговим балом 154,7. 65 місце із загальним результатом 150,5 виборола Херсонська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів 30 з поглибленим вивченням предметів природничо-математичного циклу та англійської мови. Заключне місце для Херсонської області отримало Недержавне навчально-виховне об`єднання «Дошкільний заклад – спеціалізована школа І-ІІІ ступенів «Хабад» з поглибленим вивченням івриту та англійської мови» з результатами 145,2.

«ЗНО є засобом оцінки якості знання з точки зору ВНЗ. Результати оцінювання не можуть показувати рейтинг шкіл або учнів. Зовнішнє незалежне оцінювання має відповідати академічному рівню. Не усі випускники виявляють бажання вступати до інститутів, університетів та академій», — вважає керівник Департаменту освіти, науки та молоді ХОДА Євген Криницький.