“Пліч-о-пліч з херсонцями”. Громадський бюджет

5 лет назад 0

Пані Катерина розповідає як в ідеалі мають виглядати пункти «Розміщення та облаштування майданчиків для збору і сортування сміття».
Разом зі своїми колегами – головами ОСББ із різних районів міста – майже рік працюють над детальним описом відповідного проекту. Як результат, подаватимуть його на розгляд комісії для отримання фінансування із «Громадського бюджету».
Таких майданчиків планується п’ять – поки в центральній, тобто історичній, частині міста, розповідає співавтор проекту Віктор Тоцький. Із ним прямуємо до ще одного відкритого смітника – по сусідству із драмтеатром ім. Куліша.
Віктор розповідає, що одній людині дуже складно писати проект. Через це і об’єдналися в команду – чітко розподілили хто за що відповідає.
Вартість реалізації проекту «Розміщення майданчиків для збору сміття» сягає 1,5 млн грн – це максимальна відмітка у рамках «Громадського бюджету». Ініціативи із таким кошторисом називають великими та твердими.
У Костянтина проект в рамках «Громадського бюджету» лише на стадії формування. Він чітко знає, що у Херсоні хотів би бачити тимчасовий притулок, «шелтер» для безхатченків. Та для цього необхідно володіти певним об’ємом інформації.