По різні боки закону. Херсонець напідпитку пропонував патрульним хабар

4 года назад 0

Автомобіль Daewoo Lanos помітили патрульні учора близько 2-ї години ночі на проспекті Ушакова. Водій транспортного засобу не скористався покажчиком зміни напрямку руху під час повороту, тож інспектори вирішили його зупинити. Про це повідомляє Патрульна поліція Херсонської області.

У автомобілі перебували двоє чоловіків, в обох поліцейські помітили ознаки алкогольного сп’яніння.

Громадянин, який сидів за кермом, визнав, що вживав спиртне. Він розповів, що вони з товаришем відпочивали, а потім вирішили продовжити вже в жіночій кампанії й вирушили до знайомих. Однак дорогою їх помітив один з екіпажів.

Задля уникнення відповідальності водій запропонував патрульним неправомірну вигоду в розмірі 100 доларів США. Після попередження про кримінальну відповідальність чоловік суму подвоїв.

Після відмови й додаткових роз’яснень вмовляти інспекторів почав пасажир.

— Поліція з народом – друзі, — зауважив він.
— Так, друзі. Однак не тоді, коли ми стоїмо по різні боки закону, — відповів один із патрульних.

Урешті охоронці порядку викликали на місце слідчо-оперативну групу.

А 23-річний херсонець відмовився проходити у встановленому законом порядку огляд за допомогою алкотесту "Драгер" на місці або в медичному закладі. На нього патрульні склали протокол за ч. 1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) та винесли постанову ч. 2 ст. 122 (Порушення правил користування попереджувальними сигналами) КУпАП.