Поліцейські Херсонщини склали 594 протоколи за порушення правил дотримання карантину

4 года назад 0

Більшість адміністративних протоколів складені у відношенні осіб, які повернулися до країни і відмовилися від обсервації та за фактами порушення умов торгівлі під час карантину. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Усього з початку превентивних заходів поліцейські склали 112 адмінпротоколів за порушення у сфері здійснення торгівлі, 159 – відносно інших фізичних осіб, 36 протоколів відносно перевізників, 268 – відносно громадян за порушення карантинних правил щодо обсервації, 19 – за порушення самоізоляції .

Протоколи складено за ч. 1 ст. 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Порушення правил щодо карантину людей». Санкція статті передбачає штраф для громадян — від 17 до 34 тисяч гривень і для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень. Рішення про накладення адміністративних стягнень на порушників прийматиме суд.

Нагадаємо, що з 11 травня Кабінет міністрів України скасував частину обмежень карантинних заходів. Але пом'якшення карантину – це не повне його зняття. Карантинні заходи продовжують діяти для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, а поліція і надалі перевірятиме їх дотримання. Закликаємо вас поставитись з розумінням та дотримуватись ще діючих карантинних вимог. Бережіть себе та близьких!