Поліцейські припинили незаконний видобуток піску в Голопристанському районі

4 года назад 0

Працівники Голопристанського відділення поліції отримали оперативну інформацію, що в кар’єр між селами Чулаківка та Пам’ятне періодично заїжджають транспортні засоби, де незаконно завантажуються піском. Поліцейські вирахували зловмисників та затримали їх під час скоєння злочину. За фактом незаконного видобутку надр відкрите кримінальне провадження. Встановлюється завдана природньому середовищу сума збитків. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

На місці події правоохоронці виявили автомобіль «КАМАЗ» та погрузчик, водій якого завантажував пісок у кузов вантажівки. Дозвільних документів на видобуток піску у чоловіків не було. Транспортні засоби були вилучені й доставлені в відділення поліції в якості речових доказів.

За словами начальника Голопристанського відділення поліції Олександра Воропаєва, правопорушниками виявилися двоє місцевих мешканців, віком 24 та 49 років. З їх слів, це був їх перший приїзд за піском. Але поліцейські володіють інформацією про декілька випадків незаконного видобутку надр. Наразі слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.240 Кримінального кодексу України «Порушення правил охорони або використання надр». До суду направлене клопотання про накладення арешту на вилучені транспортні засоби. Встановлюється сума завданих державі збитків. Правопорушникам загрожує штраф в розмірі від 300 до 600 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи, навіть, позбавлення волі на строк до двох років.