Поліція Херсонської області вилучила марихуану на два мільйони

5 лет назад 0

За допомогою аеророзвідки в передмісті Херсону виявили земельну ділянку, на якій вирощували коноплю.

Оперативникам з надійних джерел стало відомо, що двоє мешканців передмістя вирощують елітні сорти коноплі. Проте під час перевірки отриманої інформації з’ясувалося, що на присадибних ділянках домоволодінь чоловіків наркотичних рослин немає. Для пошуків посіву поліцейські задіяли аеророзвідку та встановили місце, де вирощувалися наркотики, повідомили в ГУ НП у Херсонській області.

Двоє чоловіків, віком 61 та 46 років, орендували в селищі приватний будинок із земельною ділянкою. Молодший свого часу отримав диплом агронома та досконало володів необхідними знаннями для вирощування рослин. Насіння елітних сортів чоловіки замовляли в інтернеті, посіви обробляли добривами та спеціальними прекурсорами для швидкого зростання. Одну з кімнат будинку підозрювані облаштували для остаточного просушування кущів. Після цього виготовляли марихуану, яку збиралися реалізувати оптовим покупцям. 

В ході обшуків вилучили 40 кілограм марихуани за місцем мешкання підозрюваних та 40 кущів коноплі, які вони не встигли викопати. Вартість вилученого наркотику за цінами «чорного ринку» становить майже 2 мільйони гривень. 

Молодший із чоловіків затриманий в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України. Відкрите кримінальне провадження за ч.3 ст.309 Кримінального кодексу України. За незаконне виготовлення та зберігання наркотичного засобу в особливо великих розмірах підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.