Померла радниця міського голови Херсона Катерина Гандзюк

5 лет назад 0

Понад 3 місяці Гандзюк проходила лікування, перенесла понад десяток операцій.

Активісти повідомили, що Гандзюк померла від розриву тромбу, повідомило Hromadske.ua

Смерть Катерини Гандзюк в опіковому відділенні Київської міської клінічної лікарні №2 надійшла до поліції 4 листопада близько 12 год. Після висновків експертизи щодо причин смерті буде дана правова кваліфікація.

31 липня у Херсоні біля під'їзду чоловік вилив на радницю міськголови Херсона кислоту. Катерина Гандзюк потрапила до реанімаційного відділення.  Жінка отримала близько 30% опіків шкіри. Адвокат повідомив, що Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою.

Гандзюк критикувала обласне управління Нацполіції Херсонщини й інші органи влади. Восени 2017-го вона у дописі на Facebook звинуватила начальника Управління захисту економіки Нацполіції в області Артема Антощука у вимаганні від міської влади хабара — 3% від сум усіх підрядів і тендерів. Відтак Антощук написав заяву «заднім числом», що йому нібито пропонували хабар. А згодом правоохоронці прийшли з обшуками на роботу до самої Гандзюк.

Напад на Гандзюк сколихнув українське суспільство. Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International закликало правоохоронців до результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк.