Профтехосвіта Херсонщини популяризує робітничі спеціальності

5 лет назад 0

Знову недобір. Незважаючи на все більший дефіцит робітників на підприємствах Херсонщини, з підготовкою кaдрів для них – все ті ж проблеми. Молодь не хоче йти в профтехучилища і ставати токарями або столярами. Відтак, близько трьохсот місць у навчальних аудиторіях поки залишаються порожніми.
Через нестачу учнів деяким ПТУ дoвелocя продовжувати прийом заяв на навчання до 1 жовтня.
В Україні на одного учня ПТУ припадає 10 студентів ВНЗ. Тоді як ринок праці на 80 відсотків зацікавлений саме в робочих і лише на 20 відсотків – у фахівцях з дипломами вищої освіти. Сині комірці стають цінніше білих.
Аби популяризувати престиж робітничих професій у профільному департаменті взяли курс на розвиток професійно-технічної освіти та повсякчас відкривають нові навчальні майданчики.
Сучасний науково-практичний центр зі спеціальності слюсар-ремонтник автомобілів, сільськогосподарських машин та устаткування з’явився в Олешківському професійному ліцеї. На суму 266 тис. грн. придбали обладнання, необхідні матеріали та устаткування. Новий центр сприятиме якісній підготовці робітничих кадрів відповідно до сучасних потреб економіки.
Майстер з виробничої практики Сергій Дайнеха одягає захисні окуляри і приступає до роботи. Демонструє, що вся техніка в робочому стані і проста й зрозуміла у використанні
Усе обладнання в майстерні навіть розташоване так як на виробництві, аби після проходження практики випускники з легкістю могли освоїтись на робочому місці.
Саме завдяки оновленню матеріально-технічної бази у професійному ліцеї вдалось виконати державне і регіональне замовлення на 100% – переконана директор закладу Ольга Хайдарова
Втім випуск високваліфікованих фахівців не означає, що робітничих кадрів на ринку праці бракуватиме менше. Адже якісні спеціалісти не припиняють виїжджати за кордон у пошуках кращого заробітку