Реформування органів рибоохорони на Херсонщині розпочато

7 лет назад 0

Держрибагентство розпочинає процес реформування органу рибоохорони на Херсонщині. Так, 26.09.2017 Апеляційний суд міста Києва виніс рішення, яким конкурс до Херсонського рибоохоронного патруля розблоковано. Протягом 10 днів після оголошення результатів конкурсу кандидати мали право оскаржити його результати відповідно до Порядку проведення конкурсу. Станом на 17.10.2017 інформації щодо оскарження рішення конкурсної комісії до Держрибагентства не надходило. Відповідно до законодавства, розпочинається процедура призначення переможця, обраного за результатами конкурсу –  Романа Педченка. Майбутній керівник сприятиме процесу оновлення інспекторського складу рибоохоронного патруля шляхом проведення відкритих конкурсів відповідно до чинного законодавства України.

Станом на жовтень 2017 року реформа органів рибоохорони реалізована у більшості регіонів України, запущено 22 з 27 управлінь рибоохоронного патруля, триває передача нового матеріально-технічного оснащення. Реформу було розпочато відповідно до Концепції реформування рибного господарства, ініційованої у вересні 2015 р.

Рибоохоронний патруль – це нові принципи роботи та персонал, сучасна техніка, паливо, заробітна плата. Середня зарплата патрульного в регіонах становить від 10 тис грн, до реформи було 1,2 тис грн.

Нагадаємо, під час запуску рибоохоронного патруля у Херсонській області Держрибагентство зіткнулося з шаленим спротивом «старої системи», яка не бажала змін в рибній галузі і всіма можливими методами гальмувала реформу, спрямовану на подолання корупції. Співробітники Херсонрибоохорони, не бажаючи створення нового рибоохоронного патруля, заблокували в судах завершення конкурсного відбору і призначення нового керівництва.