Ремонт доріг місцевого значення Херсонської області фактично вже виконано на 70-80%, – ОДА

6 лет назад 0

Ремонт доріг місцевого значення Херсонської області фактично вже виконано на 70-80%. Про це заступник голови Херсонської ОДА Олександр Адамчик розповів 5 липня під час інтерв’ю для телеканалу «1+1 Production». Олександр Адамчик одразу пояснив, що у 2018 році як загальнодержавний, так і обласний дорожні фонди поділені на дві частини – на обслуговування доріг державного значення та окремо доріг місцевого і комунального значення. На освоєння коштів для доріг державного значення Херсонської області виділено майже 330 млн грн, а місцевого – 319 млн грн.

«За офіційними даними Міністерства інфраструктури України кошти на ремонт і обслуговування доріг місцевого значення освоєні на 30%, але фактично роботи вже виконано на 70-80%. Така різниця в даних відбулась тому, що задокументувати виконані роботи можна лише після остаточного виконання підрядником усіх робочих вимог», – пояснив Олександр Адамчик.

До того ж, як зазначив заступник голови ОДА, у цьому році вперше створено окремий фонд на обслуговування доріг місцевого значення і задіяно для цього відповідні управління, тому саме місцеві органи влади у 2018 році готували проектно-кошторисну документацію для виконання робіт по місцевій дорожній мережі.

Щодо цього питання Олександр Адамчик поінформував: «Упродовж січня-березня, коли готувалася проектно-кошторисна документація, вартість будівельних матеріалів для ремонту дорожнього покриття зросла майже на 40%. Тому було прийняте рішення про перерахунок економічної вартості здійснення робіт і наразі Службою автомобільних доріг у Херсонській області вже оголошено про проведення процедури закупівлі робіт з поточного дрібного ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення на період до 1 січня 2019 року».

Уже сформований перелік 8 об’єктів комунальної власності у населених пунктах Генічеського, Нововоронцовського, Білозерського, Каховського, Голопристанського районів, 6 об’єктів капітального ремонту по одному з  поточного ремонту та реконструкції, а також 30 об’єктів поточного дрібного ремонту в містах Берислав, Таврійськ, смт Горностаївка, Каховка та населених пунктах Каховського району.

Основний обсяг ремонтних робіт з поточного та капітального ремонту доріг місцевого значення буде виконано протягом вересня-жовтня поточного року.

Завершення будівельного сезону передбачається до 15 листопада 2018 року.

Херсонська ОДА