Стартував ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт членів Малої академії України

5 лет назад 0

Щороку учні зі всієї Херсонської області збираються на захід, що дає новий поштовх молоді Херсонщини у царині наукового пошуку та формує міцний фундамент для подальшого навчання обдарованим дітям – це Всеукраїнський конкурс-захист науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України, II етап (обласний) якого організовує комунальний заклад «Мала академія наук» учнівської молоді Херсонської обласної ради.

31 січня 2019 року на базі Херсонського державного університету зібралися 270 учасників з Херсона та Херсонської області для написання контрольних робіт, які передбачені умовами конкурсу для перевірки базових знань з різних предметів.

Учасників конкурсу привітав народний депутат Верховної Ради України Олександр Співаковський, перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України, виборний ректор ХДУ, професор кафедри інформатики, програмної інженерії та економічної кібернетики Херсонського державного університету, кандидат фізико-математичних наук, доктор педагогічних наук. Він порадив дітям постійно «капіталізувати» себе, тобто вкладати в свої знання, а також вдосконалювати свої наукові надбання.

Також перед конкурсантами виступив Сергій Омельчук, проректор ХДУ із наукової роботи, доктор педагогічних наук, професор кафедри слов’янської філології. Він щиро привітав учасників і побажав успіхів на всіх етапах, сподіваючись, що на республіканському етапі Херсонщина буде представлена у великій кількості.

Після написання контрольних робіт конкурсантів очікує захист науково-дослідницьких робіт, який відбудеться 14 лютого 2019 року.