Студія обдарованих дітей Херсонщини відзначила десятиріччя

6 лет назад 0

Нещодавно відзначивши своє перше десятиріччя, театральна студія «Пролісок» під керівництвом Заслуженого діяча мистецтв України Олега Натяжного набирає нових обертів. Як зазначив сам Олег Степанович:

«Ми не ставимо за мету робити вистави з вихованцями, ми працюємо з обдарованими дітьми Херсонщини, щоб із стін студії вийшли нормальні, культурно освічені люди, які розуміються на мистецтві, яким притаманне почуття Прекрасного, які нестимуть одвічне і добре в маси».

І дійсно, любов до театрального мистецтва зріднила вихованців студії в одну велику родину театроманів. 28 випускників студії «Пролісок» вже навчаються у різних театральних вишах Києва, Харкова, Кракова, Москви та Санкт-Петербурга. А двоє з випускників Ліза Неглядюк і Костя Рогань навіть вже працюють акторами у нашому Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша.

Нещодавно відбулася прем’єра однієї з п’яти вже поставлених на суд глядачів вистав. Запальна, емоційно насичена, музично збагачена вистава «Алладдін» — це зразок підготовки вихованців студії, що сприяє відчути юними театралами розмаїття вимог до акторської професії. Адже окрім декламування слів заданого персонажу, вихованці студії співали, танцювали, гралися в ігри з глядачами і на високому емоційному рівні тримали інтригу сюжету на сцені театрального кафе обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша. Адже вони не просто грали, а проживали на сцені театру свої сценічні ролі.

Надзвичайно тепло переповнена зала глядачів у дні засніжжя сприйняла нову роботу студії «Пролісок». Високий рівень знань та навичок театрала продемонстрували глядачам цьогорічні випускники студії Валентин Фоменко (в ролі Чаклуна), Артем Сухіна (в ролі Алладдіна), Світлана Ніколенко (в ролі Матері) та Всеволод Рилєєв (в ролі Казкара). Саме вони мають наміри вступити до Київського державного театрального університету імені Івана Карпенка-Карого. Хочеться вірити, що після висококваліфікованих зайнять з сцен-мови, хореографії, вокалу, акторської майстерності у них є всі підстави продовжити славні традиції випускників студії «Пролісок» і скласти вступні іспити на «відмінно».

У виставі також не залишили глядачів байдужими і майстерна гра зовсім юних акторів Марії Іллянди (в ролі Принцеси), В’ячеслава Буренка (в ролі Водовоза). Абсолютно всі аплодисментами супроводжували гру Олі Тріус в ролі Джина. Переповнена зала театр-кафе, де переважна більшість діти молодшого шкільного віку, від початку вистави і до кінця з величезним захопленням спостерігали за дійством на сцені. А це вже заслуга всієї команди, яка працювала на постановкою вистави, костюмами, декарацією та музичним супроводом. Хочеться низько вклонитися в ноги Олегу Натяжному та його колегам по цеху роботи з юними театралами за копітку і виснажливу працю.

До речі, в той час, коли вже театральні студії при Київському Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка чи то Львівському державному академічному драматичному театрі імені Марії Заньковецької тривалий термін не працюють, студія «Пролісок» при Херсонському обласному академічному музично-драматичному театрі імені Миколи Куліша повна звершень та нових планів. Хочеться також подякувати і дирекції нашого уславленого театру за мудре та ефективне керівництво закладом, кадрова криниця якого ніколи не обміліє, маючи в своєму арсеналі таку театральну студію.

Текст ы фото: Олег ОЛЕКСЮК