Юні херсонські туристи покорили лісисті Карпати

5 лет назад 0

Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради організував для своїх вихованців пішохідний похід 3 ступеню складності по лісистим Карпатам.

Під керівництвом Кульчицького О.Є., Побіреської О.М. та Сидоренка Ю.В. з 1 по 9 серпня 2019 року здійснили захоплюючу мандрівку по Рахівському та Надвірнянському районах Закарпатської області.

Маршрут подорожі був кільцевим. Він починався та закінчувався у смт Ясіня. Під час походу були підкорені Говерла (2061 м), Петрос (2020 м), Близниця (1881 м). Чудова та сувора краса озера Несамовите на Чорногірському хребті підкорила серця шанувальників краєзнавчих досліджень в нашій групі. Своїми очима хлопці та дівчата побачили, як стрімко розвиваються гірські курорти Карпат, а саме Ясіня, Козьменщик, Заросляк, Кваси, Драгобрат.

Йдучи новими стежками, молодь відкриває для себе Україну, вчиться цінувати її неповторну красу, дбає про довкілля. З кожним походом молодь все більше стає патріотами своєї Батьківщини!

А згуртованість та командний дух, воля до перемоги над собою в складних умовах походу, стійкість до примх карпатської негоди надовго запам’ятаються юним херсонським туристам.