В області почала діяти перша місцева пожежна команда, створена об’єднаною територіальною громадою

6 лет назад 0

17 листопада в смт Архангельське Високопільського району розпочала роботу місцева пожежна команда. Це перша в області створена місцева пожежна охорона за рішенням об’єднаної територіальної громади. Саме життя підказує головам ОТГ, що така служба потрібна. Адже безпека людей на першому місці. І відтепер жителі селища і ще чотирьох сіл, розташованих поряд, можуть бути певні, що допомога у разі необхідності прийде вчасно і буде надана професійно, оскільки місцеві вогнеборці пройшли теоретичні і практичні навчання.

Під час церемонії відкриття начальник Головного управління ДСНС України у Херсонській області Сергій Чорний зазначив, що це перші кроки по забезпеченню безпеки громади і він висловив щирі сподівання на те, що таких команд буде значно більше. Архангельській громаді для роботи «новоспечених» пожежних передано автомобіль від професійного пожежно-рятувального підрозділу Високопільського району. Саме на ньому вогнеборці будуть виїжджати за місцем виклику і також надаватимуть допомогу у разі потреби представникам ДСНС. Та разом з тим виступаючий побажав членам пожежної команди якомога менше тривожних викликів, а також сили духу, міцності здоров’я і бойового гарту.

Для Високопільського району відтворення місцевої пожежної охорони є важливою справою. Крайня точка обслуговування від місця дислокації професійного підрозділу знаходиться за 45 км, це – село Кочубеївка. І, враховуючи стан доріг, добиратися до нього не менше години. Та на сьогоднішній день управління Кочубеївської ОТГ вже розглядає питання щодо можливості організації та утримання місцевої пожежної команди. Задля безпеки людей.

ГУ ДСНС України у Херсонській області