В пункті пропуску «Тиса» податківці вилучили 21 тонну Херсонського гарбузового насіння

5 лет назад 0

Працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі спільно із працівниками Національної Поліції в Херсонській області зупинили спробу незаконного експорту крупної партії сільськогосподарської продукції.

А справа була така. Нерадиві експортери однієї з фірм м. Херсона вирішили експортувати насіння гарбуза до Великої Британії. Покупцем цієї сільськогосподарської продукції є компанія – нерезидент, а керує нею громадянка України, яка проживає у м. Чоп. Саме таку інформацію спритні ділки зазначили в документах, наданих до митного оформлення.

Про те, що володіє та керує англійською компанією українка навіть не здогадувалася і дізналася від працівників податкової міліції. Під час спілкування з ними вона повідомила, що ніякого відношення до іноземної фірми не має, з керівником херсонського підприємства – фігуранта справи не знайома та жодних договорів з ним не укладала.

Усі ці хитросплетені схеми податківці та поліцейські встановили та викрили в рамках оперативного супроводження кримінального провадження.
На підставі ухвали слідчого судді Херсонського міського суду на території пункту пропуску «Чоп» в зоні діяльності митного пункту пропуску «Тиса» Закарпатської митниці ДФС було проведено огляд автомобіля з причепом та обшуки. За їх результатами вилучено 21 тонну гарбузового насіння вартістю близько 1,4 млн. грн., яке компанія — продавець намагалась експортувати фіктивній британської компанії. Наразі слідчі дії тривають.
Слід попередити так званих «ділків» різноманітних плодоовочевих та інших сільськогосподарських груп, що працівники податкової міліції Херсонщини в подальшому продовжать заходи з виявлення та припинення схем незаконного експорту сільськогосподарської продукції за територію України.

За інформацією прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі