Василь Зеленчук здійснив робочий виїзд до шкіл-інтернатів у Старій Збур’ївці

6 лет назад 0

Обласна рада чекає від шкіл-інтернатів участі у конкурсі проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ та міст Херсонської області. На цьому наголосив перший заступник голови Херсонської обласної ради Василь Зеленчук під час робочого виїзду до спеціальних та санаторних загальноосвітніх шкіл-інтернатів у Старій Збур’ївці Голопристанського району.

Так, у спеціальній школі-інтернаті для дітей з вадами розумового розвитку взагалі немає спортивного залу та спортивного майданчика. Наразі заклад налічує 110 вихованців віком від 6 до 17 років, троє з яких входять до збірної України з інваспорту з легкої атлетики.

А у Старозбур’ївській санаторній школі-інтернаті для дітей з ознаками захворювання на туберкульоз спортивний зал потребує капітального ремонту: заміни вікон, обробки стін, ремонту дерев’яної підлоги, що прогнила. Сьогодні тут перебувають 104 вихованці віком від 6 до 15 років.

«За результатами півріччя розподіляється профіцит бюджету. Готуйте проекти щодо необхідного вам матеріально-технічного оснащення та подавайте на конкурс. Обласна рада розгляне. Школам-інтернатам, зазвичай, не відмовляють. Обласна рада налаштована у будь-якому разі підтримувати такі заклади, незважаючи на оголошену реформу у цій сфері» , – наголосив директорам шкіл-інтернатів Василь Зеленчук.

Довідка. II обласний конкурс проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області розпочався з 26 березня. Мета конкурсу – відбір проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області, які спрямовані на розв’язання актуальних проблем розвитку місцевого самоврядування та поширення позитивного досвіду, набутого у процесі їх реалізації.

Загальний обсяг фінансування з обласного бюджету – 20,0 млн грн.

План проведення конкурсу:

26.03.2018 – 01.07.2018 – прийом Херсонською обласною радою заяв та проектів на участь в обласному конкурсі проектів розвитку територіальних громад сіл, селищ, міст Херсонської області від представників органів місцевого самоврядування.

01.07.2018 – 30.08.2018 – оцінка експертною групою наданих проектів на предмет відповідності умовам конкурсу.

01.09.2018 – 30.10.2018 – публічна презентація проектів за участю їх розробників та представників засобів масової інформації.

Оприлюднення інформації про результати конкурсу на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради відбудеться протягом 10 робочих днів після визначення проектів-переможців.