Від доходів херсонців казна збагатіла на 224 мільйони гривень

6 лет назад 0

Упродовж січня 2018 року від доходів жителів таврійського краю до бюджетів усіх рівнів надійшло 224 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). Порівняно з відповідним періодом минулого року ця сума зросла більше, ніж на 55 млн. гривень.
Із загальної суми понад 166 млн. грн. зібрано до місцевого бюджету Херсонщини. Приріст цьогорічних надходжень податку в порівнянні з січнем минулого року складає 41,6 млн. гривень. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області.

Найактивніше скарбниці місцевих громад наповнювали платники Херсонської ОДПІ. У першому місяці цього року суб’єкти господарювання та громадяни перерахували – 111 млн. грн., із них 79 млн. грн. – бізнесмени та жителі м. Херсона.
Платники, які перебувають на обліку в Новокаховській ОДПІ, перерахували до місцевої казни 40,5 млн. грн. ПДФО, а Генічеської – 14,7 млн. гривень.

У січні цього року, порівняно з аналогічним періодом минулого року, зростання надходжень ПДФО відстежується по всім місцевим бюджетам у розрізі міст та районів, окрім Горностаївського та Каланчацького районів. Завдяки ініціативі та контролю громад, усі інші райони Херсонщини демонструють збільшення надходжень цього податку, починаючи від 27 відс. – у Олешківському районі і до 84 відс. – у Верхньорогачицькому.