Відбулась розширена нарада служби у справах дітей Дніпровської районної ради

6 лет назад 0

Захист прав дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, влаштування дітей до сімейних форм виховання, надання допомоги у кризових ситуаціях, а також реалізація в районі заходів, спрямованих на розвиток дитячої творчості та залучення учнівської молоді до здорового способу життя – це далеко не повний перелік щоденної роботи служби у справах дітей Дніпровського району.

Під час шкільних канікул, у перший день листопада , відбулась розширена нарада, ініційована службою у справах дітей Дніпровської районної у м. Херсоні ради, за участі заступників директорів з виховної роботи, соціальних педагогів, психологів загальноосвітніх навчальних закладів району. До участі у нараді запрошені представники органів виконавчої влади, з якими постійно взаємодіє служба у справах дітей : інспектор ювенальної превенції СП Дніпровського відділення поліції Авва Курсанова, методист Херсонського Центру позашкільної роботи Світлана Адвокатова, головний спеціаліст управління освіти Херсонської міської ради Ганна Азегова. Вітаючи присутніх, начальник служби у справах дітей Лілія Лісовик зазначила, що саме загальноосвітні навчальні заклади є головними партнерами служби у справах дітей з виявлення дітей, які потребують захисту, знаходяться в кризових родинах, мають загрозу життю та здоров’ю.

«Від швидкості реагування навчального закладу на порушення прав дітей, повідомлення служби у справах дітей, поліції, інколи залежить життя і здоров’я дитини. В захисті прав дітей не припустимо зволікати, відкладати все «на останній момент», марно сподіватись, що «минеться» — зауважила Лілія Лісовик, яка у формі тренінгу довела до присутніх вимоги чинного законодавства щодо перших кроків виявлення та захисту прав дітей, які опинилися у кризовій ситуації, на прикладі конкретних життєвих ситуацій відпрацювала заходи профілактики та реагування навчального закладу.

Особливу увагу освітян начальник Служби зосередила на питаннях, пов’язаних з насиллям в родині, та спільних кроках запобігання цьому явищу.

Окремим питанням обговорення учасниками наради стала надзвичайна актуальність виявлення кандидатів та створення патронатних сімей в районі – нового типу комплексної соціальної послуги, яка передбачає тимчасовий догляд дитини, що потребує захисту, в сім′ї патронатних вихователів, з одночасним наданням фахівцями інтенсивних підтримуючих послуг сім′ї. Представники шкіл отримали інформаційний матеріал, розроблений спеціалістами служби у справах дітей, стосовно цього питання для розповсюдження інформації в колективах, на батьківських зборах, у громаді.

На завершення були підведені підсумки благодійної акції «Від серця до серця», яку, за традицією, ініціює Служба на початку нового навчального року, по збору речей, канцелярії, засобів гігієни та одягу для дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. За активну участь у благодійній акції та реалізації соціальних проектів районної ради Подякою голови Дніпровської районної у місті ради відзначені: ЗНЗ №№12,13,18,32,35,36,37,38,39,40,43,50,52,53, НВК№№7,29,48, Центр освіти молоді і дорослих, клуб «Лідер» Херсонського центру позашкільної роботи. Вітаючи нагороджених, голова районної ради Владислав Кондратов висловив вдячність усім, хто долучився до благодійної акції, педагогічним колективам шкіл, учням та батькам, зазначивши, що «Надзвичайно важливою є співпраця районної ради і загальноосвітніх навчальних закладів у реалізації спільних соціальних проектів для дітей: благодійних, спортивних, творчих. Районна влада і надалі буде шукати можливості проводити спортивні турніри, творчі конкурси та інші цікаві заходи для наших учнів, щоб вони мали можливість для розвитку та реалізації своїх талантів».

Прес-служба виконавчого комітету Дніпровської районної у м. Херсоні ради