Відбулись командно-штабні навчання в Олешківському районі

6 лет назад 0

Відповідно до Плану основних заходів з підготовки цивільного захисту Херсонської області на 2017 рік, 23 та 24 листопада 2017 року під головуванням заступника голови Херсонської обласної державної адміністрації Чабан Вадима Івановича та заступника голови Олешківської районної державної адміністрації Баранова Олега Володимировича було проведено командно штабне навчання на тему: «Дії органів управління та сил цивільного захисту Олешківської районної ланки Херсонської обласної територіальної підсистеми єдиної державної системи у разі виникнення надзвичайної ситуації природного та техногенного характеру і подолання їх наслідків».

Теоретичні відпрацювання відбулися в залі засідання в Олешківській райдержадміністрації. До ліквідації умовної надзвичайної ситуації залучалися всі спеціалізовані служби цивільного захисту району. Були відпрацьовані питання щодо дій органів управління, керівників служб цивільного захисту, підприємств, установ, організацій та сил цивільного захисту району у разі виникнення та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру.

В ході командно-штабного навчання надавали консультативну та навчальну допомогу начальник Головного управління ДСНС України в Херсонській області Чорний Сергій Михайлович та директор Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи Херсонської обласної державної адміністрації Сулімов Олексій Сергійович.

За підсумками проведення навчання, всі спеціалізовані служби району відпрацювали умовну ситуацію в повному обсязі, служби району продемонстрували злагоджені дії по оперативній ліквідації надзвичайної ситуації. Всі задачі, які були покладені на служби виконані на належному рівні. Дії органів управління та сили Олешківської районної ланки Херсонської територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту були визнані як готові до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Олешківська районна державна адміністрація