Відтепер відновити чи обміняти посвідчення водія можна онлайн

4 года назад 0

За допомогою нового онлайн-сервісу можна буде замовити втрачені чи викрадені посвідчення водія, а також обміняти в разі заміни персональних даних, не звертаючись у сервісний центр МВС.

5 лютого 2020 року Міністерство внутрішніх справ та Державна міграційна служба презентували нову електронну послугу: онлайн замовлення заміни посвідчення водія через електронний кабінет водія, передає «Закон і Бізнес».

Як повідомили в Департаменті комунікації МВС України, за допомогою онлайн-сервісу громадянин може замовити:

— обмін посвідчення водія в разі заміни персональних даних;
— отримання посвідчення водія замість втраченого, викраденого або зіпсованого;
— заміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).

Щоб отримати послугу, необхідно через електронний кабінет водія подати заяву разом з електронними копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), довідки з поліції (за потреби) і чинної медичної довідки форми 083/о.

Громадянин отримує відповідне сповіщення у випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами.

Відтак громадянам необхідно тільки прийти у територіальний сервісний центр МВС, зазначений в його електронній заяві, та забрати вже готове посвідчення водія.

Нагадаємо, раніше щоб відновити водійські посвідчення, необхідно було обов'язково звернутися у сервісний центр МВС з пакетом документів.