Вифлеємський вогонь миру їде з Кривого Рогу до Херсонщини

6 лет назад 0

Вифлеємський вогонь миру найближчим часом прибуде до Херсонщини. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facеbook повідомила волонтер та громадський діяч Ольга Данилова.


— За сприяння Херсонської обласної ради та обласної адміністрації Вифлеємський вогонь їде до Херсонщини. Пластуни міста Кривий Ріг передали вогонь миру Пласту міста Херсон. Це було дійсно чудове дійство. Цей вогонь для всіх нас є спогадом про те, що народився Христос, який є уособленням миру, любові і добра. Запалюючи цей вогонь під час Різдвяних свят, пам'ятайте, що він горить не тільки у вас в будинках, але і в інших людей по всій Україні та по всьому світу. Вже завтра цей вогонь буде горіти в лампадках церков Херсона, Нової Каховки, села Зміївка Бериславського району. Запрошуємо Всіх прийти та отримати частину цього вогню. Нехай горить у Ваших домівках та наповнює їх миром, добром, злагодою, — розповіла Данилова.


Зазначимо, Вифлеємський вогонь миру — міжнародна щорічна акція до святкувань Різдва Христового. Вона полягає у поширенні символічного вогню, запаленого на місці народження Ісуса Христа. Ідея Вогню — мир, радість і братерство. У нашій країні подібні акції проводяться з 90-х років. Організатором акції є найбільша скаутська організація України — Пласт.