Владислав Мангер: Україна має бути економічно міцною та незалежною

6 лет назад 0

Сьогодні, 21 вересня, у Києві розпочався ХІ Херсонський міжнародний економічний форум «Таврійські горизонти». За всю історію проведення «Таврійські горизонти» вперше проходять в столиці, аби залучити якомога більше потенційних інвесторів.

І це вдалося! Цьогоріч Форум зібрав більше 600 учасників з 30 країн світу, серед них керівники дипломатичних місій, народні депутати України, представники міжнародних фінансових та донорських організацій, центральних органів виконавчої влади, вітчизняних та іноземних інвестиційних компаній, банківських установ та інституцій громадянського суспільства.

Першими учасників та гостей «Таврійських горизонтів» вітали перші особи Херсонської області – голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв та голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер.

«Всі програми і меморандуми, які були підписані в минулому році, ми не просто підтримували, а всіма силами сприяли їх впровадженню та реалізації. Для нас вони (ред.- меморандуми) були, наче малі діти, які потребували опіки і не лише нашої з Андрієм Анатолійовичем Гордєєвим, але і державної. Мало кому відомо скільки ми були вимушені висидіти під кабінетами високопоставлених чиновників, аби отримати «зелене» світло для тієї чи іншої програми. Тому сьогодні я звертаюсь до урядовців з проханням підтримувати наші починання. Маю надію, що меморандуми, які будуть сьогодні підписані, надалі підтримуватимуться не тільки керівництвом Херсонської області, але і керівництвом Уряду. Від себе особисто і від депутатів Херсонської обласної ради хочу сказати, що не дивлячись на те, що в нас сім політичних фракцій, ми єдині в поглядах на розвиток Херсонської області та країни. Україна має бути економічно міцною та незалежною» , – наголосив Владислав Мангер.

У фокусі цьогорічного Форуму – проекти з розбудови туристичної інфраструктури за кращими світовими практиками, аграрні інновації та вигідні пропозиції в галузі переробки сільськогосподарської продукції. Стратегічна сесія заходу проводитиметься під гаслом «Інвестиції на кордоні» та буде присвячена стану реалізації економічних реформ, зокрема в частині захисту інвестицій, де на державному рівні обговорюватимуться питання щодо відновлення іміджу прикордонних регіонів як безпечної території для проведення бізнесу.

Також у рамках Форуму буде представлена концепція розвитку Херсонщини як території зелених технологій, проекти державно-приватного партнерства, презентація обʼєктів, що підлягають приватизації, урбаністика та креативна економіка, огляд інвестиційних проектів і стратегій об’єднаних територіальних громад Херсонської області.

Окрім панельних платформ і дискусій, під час Форуму відбудеться засідання ради Міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини» та укладення 10 меморандумів щодо реалізації проектів в галузі відновлювальної енергетики, промисловості й туризму на суму близько 600 млн євро.

Нагадаємо, під час минулорічного Форуму було укладено 12 меморандумів про співпрацю, 6 з них – в сфері реалізації інвестиційних проектів на суму близько 2 млрд євро. Всі проекти на сьогодні реалізуються та вже забезпечили надходження податків до зведеного бюджету у сумі 56 млн грн.