У Антонівці відбулась висадка лісу

6 лет назад 0

31 березня голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв разом із жителями селища Антонівки та Херсона висадили близько 4000 соснових саджанців на землях Херсонського лісового господарства. Захід пройшов за ініціативи Херсонської обласної державної адміністрації, а також Громадської організації «Антонівська хвиля», депутата Херсонської облради Юрія Рожкова, депутата Херсонської міськради Галини Лугової.

«Де небайдужі люди – там завжди порядок і успіх! Це місце – наша перлина, тому саме тут ми маємо садити ліси, а не спалювати та викорчовувати. Впевнений, що ми своїм прикладом спонукаємо інших людей до висадки дерев перед великодніми святами», – зазначив Андрій Гордєєв.

Крім того, Андрій Анатолійович заявив, що повністю підтримує ініціативу та звернення громадськості до Верховної Ради України щодо надання щойно висадженій території статусу парку.

Перед початком роботи працівники Херсонського лісового господарства провели майстер-клас і розповіли послідовність й правильність висадки саджанців. Якщо всі правила будуть дотримані, то вірогідність приживання дерев дуже велика.

Депутат Херсонської обласної ради Юрій Рожков подякував всім, хто підтримав ініціативу: «Наша соціальна відповідальність – створити ліс для всіх жителів. Якщо ми будемо бережливо ставитися до природи, то і природа нас підтримає».

До висадки вічнозелених долучилися не лише небайдужі жителі, а і члени «Самооборони Херсона», «Народного контролю», «Козацька варта» та інші активісти.

Не відставали від дорослих і найменші жителі Херсонщини, які сьогодні також відповідально займалися залісненням селища Антонівки. По закінченню посадки, на всіх чекав смачний обід польової кухні.

Прес-служба Херсонської ОДА