У Херсоні достатньо вакцини проти кору

6 лет назад 0

За оперативними даними Центру громадського здоров’я МОЗ України, за 25-й тиждень 2018 року на кір захворіли 1273 людини – 487 дорослих і 786 дітей. Це на 10% менше ніж минулого тижня.

В дитинстві щеплення від кору отримують всі в обов‘язковому порядку, за рахунок державного бюджету. Дорослим громадянам доведеться купувати вакцину власним коштом.

«На даний момент з бюджету не виділяються кошти для вакцинації дорослих. Міністерство охорони здоров`я готує інформацію з приводу того, що деякі групи населення з підвищеним ризиком захворювання, які зустрічаються із хворими — це медичні працівники, працівники освіти, працівники силових структур. Вони, як група ризику будуть, отримувати щеплення коштом державного бюджету, але на даний момент механізму ми ще не отримали. З шостого червня на сайті Міністерства охорони здоров`я це питання стоїть, але алгоритму ми поки не маємо», — розповідає завідувачка сектору епідеміологічного нагляду та санітарної охорони території Головного Управління Держсанепідслужби у Херсонській області Наталія Єрємєєва.

За її словами, станом на сьогоднішній день в Херсоні достатня кількість вакцини аби виконати імунізацію дитячого населення (від 1 до 18), згідно з Національним календарем щеплень. Всі люди, які не мають двох щеплень проти кору, можуть вакцинуватися до 18 років за кошти державного бюджету, незалежно від того, коли вони пропустили свою вакцинацію. Що стосується статистичних даних, то 95% дітей на Херсонщині привиті від кору.

Автор: Антон Костюк