У Херсоні працівники поліції вилучили наркотичних засобів на суму близько мільйона гривень

6 лет назад 0

Навесні співробітники управління протидії наркозлочинності обласного главку поліції отримали інформацію, що мешканці обласного центру займаються збутом психотропної речовини PVP та амфетаміну. Як з’ясували поліцейські зловмисники збували наркотичні засоби шляхом закладок у м.Херсоні за допомогою SMS-месенджера «Telegram» на одній із сторінок в соціальній мережі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

В ході проведення оперативних заходів працівники поліції встановили, що до розповсюдження психотропної речовини причетний 24-річний житель Корабельного району. Як з’ясувалося, чоловік замовляв та отримував наркотики доставку поштою з однієї з Східно-Азіатських країн. Для розповсюдження особливо небезпечної психотропної речовини PVP та амфетаміну на території області зловмисник підібрав кількох громадян. Він розробив відповідну корпоративну систему захисту спілкування групи та прикриття безконтактного збуту препарату через автоматизовані сторінки меседжерів. Також наркорозповсюджувачі рекламували свій товар на стінах будівель обласного центру.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника обласного главку поліції Микола Цап, в ході проведення санкціонованих обшуків у підозрюваних були вилучені пакунки з психотропною речовиною, готової для реалізації на суму близько мільйона гривень, грошові кошти в сумі 27300 гривень, 2100 Євро, банківські картки на ім’я учасників группи, на яких зберігалися близько 75000 гривень, отриманих зловмисним шляхом. Також правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільні телефони, за допомогою яких зловмисники виходили на з’язок із потенційними покупцями.

Наразі підозрювані затримані в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про обрання затриманим міри запобіжного заходу. Проводяться необхідні експертизи та слідчі дії.