У Херсоні студентам розповіли про енергозбереження та енергоефективність

7 лет назад 0

7 квітня в рамках виставки «Будіндустрія. Енергозбереження» відбулася конференція «Енергозбереження та енергоефективність у Херсоні та області» за участі викладачів та студентів Херсонського національного технічного університету.

До заходу долучались відвідувачі виставки та депутати обласної ради, журналісти та громадські організації, зокрема представники Громадянської мережі ОПОРА.

Мета конференції полягала у тому, щоб розповісти студентам якомога більше про альтернативні види енергії та реальні приклади енергозберігаючих заходів. Так, студентам повідомили про привілеї встановлення сонячних електростанції на даху садочків, шкіл та приватних будинків, які вже працюють у місті Гола Пристань. Ці та багато інших заходів вдалося реалізувати завдяки тому, що вони є підписантами Угоди Мерів.

Зам. голови ОДА Олександр Адамчик помітив що, в Херсоні вже багато приватних будинків переходять на альтернативну енергетику та підключають «зелений тариф».

Спеціальний гість конференції, президент ТОВ «ECS-3.COM» Рафаель Петі розповів про проекти будівництва будинків з екологічної сировини: з соломи, глини, деревини.

«Ми прагнемо створити достойну альтернативу традиційному будівництву. І вже почали реалізовувати проект у місті Миколаєві», – зазначив він.

Місцевий координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Аелітта Олійник зауважила, що студентам ця тема була дуже цікава.