У Херсоні за реалізацію масла неналежної якості винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності та штрафу

7 лет назад 0

До ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області надійшла скарга споживача міста Херсона щодо якості масла тваринного солодковершкового 72,5% жиру, виробництва Миколаївської області.

Для розгляду скарги споживача спеціалістами ГУ здійснена позапланова перевірка магазину та проведено відбір зразків масла для перевірки його якості в лабораторних умовах.

Відповідно до отриманого висновку експертизи, дане масло солодковершкове не відповідало вимогам ДСТУ 4399:2005 за органолептичними показниками (смак і запах, консистенція та зовнішній вигляд, колір не відповідали вимогам НД) та наявністю жирів немолочного походження.

За результатами розгляду скарги, винних осіб притягнуто до адмінвідповідальності згідно із ч.1ст.155. та ст.167 КУ ПАП, сума штрафів склала 1 870 грн.

До господарюючого суб’єкту будуть застосовані адміністративно-господарські стягнення, передбачені ст.23 Закону України «Про захист прав споживачів» у розмірі 50% вартості одержаної від реалізації партії масла солодковершкового, штраф у сумі 675 грн.

ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області заборонило господарюючому суб’єкту реалізацію даного масла, яке не відповідає вимогам НД з якості.