У Херсонській обласній клінічній лікарні відбулася конференція хірургів і лікарів терапевтичного профілю

5 лет назад 0

28 березня в Херсонській обласній клінічній лікарні відбулася конференція хірургів і лікарів терапевтичного профілю, в тому числі ендокринологів Херсонської області.

Конференція була присвячена питанню цукрового діабету 2 типу та ожиріння, а також ефективному хірургічному способу лікування даних патологій.

Серед запрошених фахівців участь у заході взяли: президент Асоціації баріатричної хірургії України, професор Національного інституту хірургії і трансплантології ім. О.О. Шалімова Андрій Семенович Лаврік. До речі, Андрій Семенович є одним з провідних баріатричних хірургів України та одним із засновників баріатричної хірургії в нашій країні.

У ході конференції хірург Херсонської обласної клінічної лікарні Сергій Сорочан представив доповідь про результати проведених баріатричних втручань з приводу ожиріння і цукрового діабету 2 типу в Херсонській області.

По завершенні відбулось спілкування, у рамках якого провідні фахівці обговорили сучасні підходи і методи боротьби з ожирінням та цукровим діабетом 2 типу, а також тенденції розвитку даного розділу хірургії в Херсонській області.