У Херсонському обласному госпіталі інвалідів та ветеранів війни відбувся урочистий захід

5 лет назад 0

Завтра Україна святкуватиме День пам’яті та примирення. А вже 9 травня у нашій державі відзначається День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. З нагоди цих свят сьогодні у стінах комунального закладу “Херсонський обласний госпіталь інвалідів та ветеранів війни Херсонської обласної ради відбувся урочистий захід.

Людей, які на власні очі бачили та на власному досвіді переживали жахи війни, вітали заступник голови Херсонської обласної ради Віталій Булюк, т.в.о голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій, заступник міського голови Херсона Михайло Линецький, керівник госпіталю Валерій Тимошенко та інші.

“Шанові ветерани, шановні співробітники одного з найкращих комунальних закладів Херсонської обласної ради! Я від щирого серця вітаю вас із цими святами , – зазначив Віталій Булюк. – Немає жодної родини, яку не зачепила війна. Вся територія нашої країни була охоплена нею. Наразі у нашій державі також триває війна. Хочу побажати, щоб разом зі святом, яке відзначається 9 травня, вже найближчим часом було і свято закінчення війни на Донбасі”.

У свою чергу керівник Херсонського обласного госпіталю інвалідів та ветеранів війни Валерій Тимошенко також привітав усіх із святами та подякував керівництву та депутатам обласної ради за підтримку ветеранів та активне сприяння розвитку закладу, який спеціалізується на лікуванні такої категорії населення.

Херсонська обласна рада спільно з Херсонською ОДА підготували ветеранам війни солодкі подарунки та квіти. А вихованці комунального закладу “Центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді” Херсонської обласної ради презентували пацієнтам та гостям закладу тематичну виставку.

Нагадаємо, День пам’яті жертв Другої світової війни та примирення між країнами-учасниками відзначається в Україні 8 травня з 2015 року. Метою відзначення є гідне вшанування подвигу українського народу, його визначного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму. А День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні офіційно в нашій державі відзначається 9 травня з 2016 року. Це свято прийшло на заміну радянському святу “День Перемоги”, яке відзначали в СРСР, а потім в Україні до 2015 року включно.