У прокуратурі обговорили нагальні питання у сфері боротьби зі злочинністю

6 лет назад 0

Про стан законності та протидію злочинності, її організовані форми говорили на координаційній нараді керівників правоохоронних органів області, участь у якій взяв заступник голови облдержадміністрації Андрій Балонь. Вона відбулася 23 березня прокуратурі області, повідомляє прес-служба ОДА.

Учасники заходу відмітили, що організація скоординованої роботи та об’єднання зусиль усіх правоохоронців є головною метою наради, адже за цим стоїть усвідомлення пріоритетності завдань, пов’язаних із забезпеченням законності та правопорядку, надійним захистом прав і свобод громадян у поточному році.

Розпочинаючи засідання прокурор Херсонської області Віталій Тригубенко повідомив присутнім, що правоохоронними органами минулого та поточного років вжито низку практичних та координаційних заходів, які спрямовано на ефективну протидію злочинності, зміцнення законності і правопорядку в регіоні.

«Завдяки протидії організованій злочинності до суду направлено 6 обвинувальних актів, у тому числі щодо угрупування з корумпованими зв’язками; 53 акти – за вчинення службовцями корупційних злочинів. Вже у цьому році по двом розслідуваним кримінальним провадженнях затримано осіб, причетних до скоєння на території області та інших регіонів держави грабежів, розбоїв та крадіжок чужого майна», — наголосив Віталій Тригубенко.

Також він підкреслив, що потребує докорінної перебудови діяльність всіх оперативних підрозділів з викриття правопорушень у пріоритетних сферах, насамперед корупційних злочинів у бюджетній сфері, пов’язаних з незаконними оборудками при закупівлі робіт і послуг за державні кошти, фінансово-кредитній системі, сфері земельних правовідносин та охорони довкілля.

«Це питання повинно бути пріоритетним у діяльності кожного правоохоронця. Органи прокуратури й надалі будуть принципово реагувати на випадки неправомірного впливу та тиску правоохоронців на суб’єктів господарювання, забезпечення дотримання вимог кримінального процесуального законодавства», — резюмував Віталій Тригубенко.

Заступники прокурора області у своїх доповідях окреслили коло актуальних питань, які необхідно першочергово вирішити.

За підсумками наради визначено першочергові орієнтири спільних скоординованих дій правоохоронців, спрямованих на утвердження законності та протидії злочинності на Херсонщині.