У територіальних відділах та відділеннях Національної поліції в Херсонській області з’явилися дитячі ігрові куточки

7 лет назад 0

Поліція Херсонщини долучилася до загальнодержавної акції «Зробимо поліцію дружньою до дитини». У всіх відділах та відділеннях поліції області в кімнатах прийому громадян створені дитячі ігрові куточки. Часто дорослі приходять по поліції з дітьми. Відтепер, діти не будуть нудьгувати, чекаючи батьків, а зможуть цікаво та корисно провести час. За словами начальника відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Херсонській області Тетяни Пшонь, ігрові куточки облаштовані з урахуванням потреб дітей різного віку. Для школярів розміщенні матеріали інформаційного характеру. Підлітки можуть ознайомитись не тільки зі своїми правами, а й з обов’язками.

Діти дошкільного віку можуть побавитися цікавими іграшками та проявити свої творчі здібності кольоровими олівцями з розмальовками. Батьки ж матимуть можливість ознайомитися з корисною інформацією для себе: «Як допомогти дитині не стати жертвою булінгу», «Як попередити насильство в сім’ї». На стендах також є правила, які батьки повинні донести своїм дітям, якщо ті залишились самі вдома і не наражали себе на небезпеку.

Поліція Херсонщини дбає про безпеку та захищає права неповнолітніх дітей. Якщо дитина потрапила у ситуацію, в якій порушуються її права, вона може звернутися по допомогу до відділу ювенальної превенції Головного управління Національної поліції в Херсонській області, надіслав листа із інформацією або заявою про скоєний відносно неї злочин на електронну скриньку (ditu.police@meta.ua).

Також неповнолітні мають змогу зателефонувати на Національну дитячу гарячу лінію (0800500225 або 772).

Відділ комунікації поліції Херсонської області