З початку року за сприяння обласної служби зайнятості укомплектовано 12,5 тис. вакансій

7 лет назад 0

Підбір кадрів для укомплектування потреби роботодавців, завжди був і є одним із найважливіших завданьслужби зайнятості. На сьогоднішній час на ринку праці Херсонської області зафіксовано пожвавленняактивності роботодавців щодо надання вакансій до служби зайнятості.

«Так, з початку року станом на 26 червня 2017 року в Херсонській обласній службі зайнятості булозареєстровано 13,7 тисяч вакансій, що майже на 1,2 тис. вакансій більше, ніж у аналогічному періодіминулого року. Укомплектовано за сприяння служби зайнятості 12,5 тис. вакансій, що більш як на 800 вакансій перевищує минулорічний показник. Тобто, забезпечених роботою стало більше», — коментує директор Херсонського обласного центру зайнятості Євгеній Єрашов.

За його словами відповідно, зросла й кількість роботодавців, бажаючих підшукати працівників за допомогоюслужби зайнятості. Їх кількість проти минулого року зросла на 161 одиницю та становить 3,3 тис., що свідчить про те, що роботодавці згоджуються на спільні заходи зі службою зайнятості щодоукомплектування їх потреби. Аби заохотити роботодавців до співпраці зі службою зайнятості, з ними проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота на семінарах, зустрічах, під час проведення інших масових заходів. Здійснюється підбір кадрів на замовлення роботодавця з числа шукачів роботи, у т.ч. з використанням психо-діагностичних методик, організовується професійне навчання претендентів, надаються інші послуги.

Протягом січня-травня 2017 року проведено 448 семінарів для керівників підприємств та представників кадрових служб, де взяли участь 4,9 тис. роботодавців.