Укртрансбезпека затримала злісного порушника

6 лет назад 0

29 січня співробітники Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки зупинили вантажівки постійного порушника вагового контролю ФОП Морозов. Помітивши на трасі Одеса-Миколаїв-Новоазовськ дві великовагові вантажівки, інспектори Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки, що знаходились на посту 'Консул', подали знак зупинитися для стандартної процедури вагового контролю. Водії намагалися ігнорувати попередження, проїхали пост. За ними навздогін виїхала поліція та інспектор Укртрансбезпеки. Цього разу машинам довелося зупинитися.

Водії не погоджувалися надати документи на вантаж та пройти ГВК, викликали власника. Таке вже стається не вперше, відмічають працівники Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки.

Зазначимо, що згідно із законом України про автомобільний транспорт водій зобов'язаний надати для перевірки документи, на підставі яких він здійснює перевезення вантажу.

Прибувши на місце події, власник Олександр Морозов стверджував, що згідно із законодавством, інспектори не мають права зупиняти вантажівки і виписувати штраф. Заявив також, щоб працівники Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки зверталися до суду.

Довше затримувати порушників поліція не мала права, адже посвідчення, реєстраційний талон, страхування, протокол техконтролю водії для огляду надали.

Інспектору Чорноморського міжрегіонального управління Укртрансбезпеки довелось обмежитись складанням актів про порушення Закону України "Про автомобільний транспорт".

Джерело: Набережная