Захистити добробут херсонців

6 лет назад 0

Саме про це йшла мова у форматі «круглого столу» — дискусії представників фіскального відомства та ГУ Пенсійного фонду в Херсонській області, ГУ Держпраці у Херсонській області та ГУ територіального управління юстиції у Херсонській області. У заході приймала участь перший заступник начальника Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Ірина Філіппова.

Держслужбовці всіх відомств були одностайні в думці, що основним чинником, який впливає на надходження до місцевих бюджетів, залишається податок на доходи фізичних осіб, розмір мінімальної заробітної плати та її своєчасна виплата. А також сплата єдиного соціального внеску, у тому числі фізичними особами — підприємцями. На жаль, на теренах регіону залишається чимало соціально несвідомих господарників, які проводять виплати заробітної плати у розмірах нижчих від мінімально встановлених законом, використовують працю неоформлених найманих працівників.

Підсумком зустрічі стали міжвідомчі домовленості по обміну інформацією та продовження проведення спільного моніторингу по встановленню осіб, які працюють без належного оформлення трудових відносин та сплати податків не тільки під час курортного сезону. Насамперед мова йшла про громадян, які працюють за угодами ЦПХ з ознаками “неповний робочий час”, а також керівників, які отримують заробітну плату менше мінімального розміру, встановленого законодавством тощо.

Та все таки головна спільна мета — навчити херсонців дотримуватися податкової культури, отримувати законодавчо встановлену заробітну плату, вчасно сплачувати податки та мати гідне пенсійне забезпечення.

За інформацією прес-служби Головного управління ДФС у Херсонській області,Автономній Республіці Крим та м. Севастополі