Заступник Міністра юстиції Сергій Петухов перебуває з робочим візитом на Херсонщині

6 лет назад 0

22 березня з офіційним візитом на Херсонщині перебуває Заступник міністра юстиції України Сергій Петухов і Генеральний директор Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Владислав Власюк.

Свій візит заступник міністра розпочав із особистого прийому громадян у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області.

На прийом завітали пенсіонери пенітенціарної служби. Їх цікавили питання перерахунку пенсій, його строки, розмір і майбутнє пенітенціарної служби. Адже раніше вона знаходилась у системі Міністерства внутрішніх справ, зараз — у Міністерстві юстиції.

Також пенсіонерів цікавило питання належного медичного обслуговування у відомчій лікарні міста Херсона, адже є випадки відмови в лікуванні людей.

Сергій Петухов запевнив, що усі питання, які належать до компетенції Міністерства юстиції, будуть озвучені столиці та вирішені.

На особистий прийом до Заступника міністра юстиції завітала херсонка. Її справа пов’язана з роботою нотаріуса, який, на думку жінки, працює в неправовому полі.

Цікавило херсонців і питання сплати аліментів. На особистий прийом завітав чоловік. За його словами, він сумлінно перераховує кошти власним дітям. Проте потрапив до переліку боржників, бо, за його словами, квитанції про сплату виявились неправильним. Начальник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський взяв обидві справи під особистий контроль.

Також Заступник міністра разом із Владиславом Власюком взяли участь у засіданні регіонального штабу з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення аліментів.

На засіданні також були присутні представники Херсонської облдержадміністрації, районних рад, Національної та патрульної поліції, служби пробації, прикордонників.

"Як представник влади хочу сказати, що ми обов’язково будемо підтримувати усі ініціативи Мін’юста та Херсонської юстиції. Бо гарних результатів можна досягти лише спільними зусиллями", – зазначив заступник голови Херсонської ОДА Андрій Балонь.

У свою чергуСергій Петухов висловив подяку усім структурам, які входять до штабу, за плідну командну роботу і за позитивні результати. Він зазначив, що всі структури на Херсонщині працюють злагоджено щодо питання захисту прав дітей та боротьбі з неплатниками аліментів.

З подякою до присутніх звернувся і Генеральний директор Директорату з прав людини.

"Ми тут для того, аби допомогти вам краще працювати. Тому не залишимо без уваги жодної вашої пропозиції та скарги.Також я хочу зазначити, що наразі Херсонська юстиція перебуває у п’ятірці кращих в Україніпо реалізації всеукраїнського проекту «Я МАЮ ПРАВО»", – зазначив Владислав Власюк.

Під час засідання штабу озвучили і перші результати роботи, після вступу в дію Закону #ЧужихДітейНеБуває. Так, з 6 лютого 2018 року херсонські виконавці заборонили виїзд за кордон майже 6 тисячам боржників, винесли 12 постанов про опис майна. А неплатники аліментів сплатили майже 6 мільйонів гривень власним дітям.

Заступник Міністра юстиції Українипровів прес-конференцію для херсонських журналістів. Він розповів про новації, які планує запровадити Міністерство юстиції, поспілкувався з матусями, які завдяки дії Закону #ЧужихДітейНеБуває змогли отримати аліменти, які їм не платили роками.

Наприкінці зустрічі Сергій Петухов зазначив, що Україна не визнає виборів президента Росії, які відбулись на території окупованого Криму та розповів провведення персональних санкцій для колаборантів.

Прес-служба Головного територіального управління юстиції у Херсонській області