Благодійний вертеп зібрав близько 60 тис. грн на лікування трирічного херсонця

5 лет назад 0

Із 25 грудня по 18 січня на Херсонщині проходив Благодійний вертеп. Студенти трьох вузів – Херсонського державного університету, Херсонського національного технічного університету та Херсонського державного аграрного університету – відвідували з колядками та щедрівками підприємства, компанії та державні установи міста й області.

Костюми учасникам дійства було надано Херсонським обласним академічним музично-драматичним театром ім. М.Куліша та факультетом культури і мистецтв Херсонського державного університету.

Усі кошти, зібрані Благодійним вертепом, підуть на лікування трирічного Артема Завгороднього із Томиної Балки, який вже близько року бореться за життя. У минулому році у хлопчика діагностували рак головного і спинного мозку 4 стадії. Завдяки небайдужим людям, в тому числі депутатським корпусам Херсонської облради та Олешківської райради, які виділили на лікування Артема 150 та 100 тисяч гривень відповідно, вдалося провести необхідну операцію в Інституті нейрохірургії імені академіка Рамаданова. Проте, хлопчик потребує подальшої медичної допомоги.

Майже за місяць Благодійний вертеп Херсонщини зібрав близько 60 тис. грн. До благодійної місії приєднався і голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер, який ніколи не стоїть осторонь дитячих проблем і питань. Як приклад, протягом багатьох років Владислав Миколайович є добрим другом дитячих будинків, надаючи закладам та їх вихованцям необхідну фінансову підтримку. Тому не оминув він своєю увагою і Артема.

До збору коштів на лікування хлопчика приєднався і комунальний заклад Херсонської обласної ради Палац молоді і студентів з творчими дітьми загальноосвітніх шкіл №1, №11 та №54.

Незважаючи на те, що Благодійний вертеп завершився, збір коштів для Артема продовжується. Всі бажаючі можуть підтримати хлопчика, перерахувавши кошти на номер картки мами Артема – 5168 7426 0380 3705 (Ганна Завгородня).

Сподіваємось, зібраних коштів буде достатньо, аби повністю побороти хворобу та повернути Артема до повноцінного дитячого життя.

Херсонська обласна рада