Як привчити дитину чистити зуби?

6 лет назад 0

Коли ваш малюк підріс, потрібно його навчити чистити правильно зубки, як саме це зробити — читайте далі.

Показуйте особистий приклад

Безумовно, все, що роблять батьки, копіюють і діти. Згадайте, як донька, спостерігаючи за вами на кухні, просила теж помити посуд чи спробувати приготувати салат! Тому вранці і ввечері беріть малюка з собою в ванну, самі чистіть зуби (і по можливості коментуйте процес, щоб привернути увагу дитини). Дуже скоро вона захоче повторити — адже це робить мама, значить, це цікаво!

Не забувайте про регулярність

Якщо сьогодні почистили зубки, а завтра пропустили, тому що «малюк втомився», «нічого страшного, раз можна і пропустити», то толку не буде. Дитина повинна зрозуміти і запам'ятати, що цю процедуру потрібно виконувати 2-чі на день. Головне, щоб самі батьки не забували чистити зуби щодня.

Вибирайте «правильну» щітку і пасту

Це теж дуже важливо. Щітка не повинна бути надто жорсткою, з незручною ручкою — звертайте увагу на етикетку, зазвичай там зазначений рекомендований вік дитини. З зубною пастою та ж ситуація: вона повинна бути призначена тільки для дітей і не містити фтору, оскільки на перших порах малюк обов'язково умудриться спробувати пасту на смак.

Не сваріться

Не чекайте швидкого результату! Наберіться терпіння і почекайте, дуже скоро дитина освоїть цю процедуру. А поки вона ще абияк чистить зуби, розмазує пасту по раковині, не сваріться. По-перше, у малюка ще не настільки розвинена дрібна моторика, щоб ось так відразу все робити правильно. А по-друге, терпіння і ще раз терпіння… Ваші крики і коментарі: «Неправильно, давай я сама» тільки відіб'ють у дитини все бажання чистити зуби.