Магнітні бурі потужно вдарять по Україні: названо дати

6 лет назад 0

Медики розповіли, що з 28 по 31 березня українців знову очікують магнітні бурі. Про це повідомляє "Обозреватель".

Згідно з інформацією, в Інституті геофізики, 28 і 31 березня прогнозується легке магнітне обурення, а 29 і 30 березня – повноцінні магнітні бурі. В інші дні геомагнітних збурень не передбачається.

Терапевт-кардіолог Вікторія Форосенко при цьому зазначила, що метеозалежні люди в дні магнітних бур можуть відчувати напади головного болю, слабкість і дратівливість.

Позбутися від впливу магнітних бур на здоров'я можна за допомогою препаратів від метеозалежності.

Частіше такі ліки випускаються на основі екстрактів кореня куркуми, імбиру, солодки, меліси, м'яти, зеленого чаю, тому нешкідливі для більшості. Разом із тим вони надають заспокійливий і знеболюючий ефект за рахунок нормалізації тиску і розрідження крові.

За словами захисників тварин, більшість тварин, 135 осіб загинули. Інших вдалося врятувати. Їх відправлять назад у море під час приливу. Про це розповів Джеремі Чик, керівник Департаменту біорізноманіття, охорони природи і пам'яток.

Прогнозується слабка магнітна буря, класу G1, проте вона теж здатна привести до збоїв в енергетичних системах та вплинути на роботу супутників та інших космічних апаратів, пов'язаних із мережами на землі. При цьому на широтах вище 60 градусів будуть очікуватися полярні сяйва.