Обмін валют в Україні тепер здійснюється по-новому

5 лет назад 0

Відтепер банки та інші фінансові установи мають проводити операції з обміну валют за спрощеним порядком: одна квитанція та без підпису клієнта.

З нового року набули чинності зміни до Інструкції про порядок організації та здійснення валютно-обмінних операцій на території України, внесені постановою Правління НБУ від 07.06.2018 № 63, в частині застосування реєстраторів розрахункових операцій. Про це повідомляє "ЗіБ".

Фінансові установи, що здійснюють обмін валют, були зобов’язані оформлювати два паперові примірника квитанції та два паперових розрахункових документа, що друкується реєстратором розрахункових операцій (РРО). З нового року вони мають оформлювати для клієнтів валютно-обмінні операції тільки одним документом – документом, який друкується РРО. Відповідно, вони вже не повинні видавати клієнтам квитанцію про здійснення валютно-обмінної операції.

Також банки, і фінансові установи не мають вимагати підпис клієнта на квитанції або документі РРО, якщо сума валютно-обмінної операції менша ніж 150 тис. грн.

Для впровадження нових вимог, що стосуються застосування РРО під час проведення обміну валют через платіжні пристрої та оформлення відповідних розрахункових документів РРО, квитанцій та чеків банкомата, фінансовим установам надавався шестимісячний перехідний період.