Тиждень актуальної п'єси відбувся на Херсонщині

4 года назад 0

На Херсонщині відбувся тиждень актуальної п’єси, який проходив у літній арт-резиденції двох київських режисерів Андрія Мая та Євгенії Відіщевої. Розмістили її у приватних будинках села Олександрівка Білозерського району.
Кілька приватних будинків на околиці Олександрівки. Поруч — лиман, навкруги – природні ландшафти. Так виглядає перша приватна арт-резиденція.
Ми вирішили вкластися в такий проект, який відбувається тут в Олександрівці. Це сталось раптово під час карантину який я проводив в Херсонській області. Ми виїхали на лиман мені тут сподобалось , тут є простір, який необхідний митцю", — говорить ініціатор створення арт-резиденції Андрій Май.
Умови проживання тут спартанські: вигоди на вулиці , комфорт мінімальний. Головне – це свобода для творчості та можливість перезавантажитись. Говорить одна з ініціаторок проєкту Євгенія Відіщева: " Це в основному наше друзі, митці підлітки, вони наповнюють собою цей простір, наповнюють його творчо. Якщо ви зайдете побачите, що тут стався ремонт за ці дні ".
На перший тиждень запросили молодих митців . Більшість з них – із прифронтової зони. Це перший стартап.
Одним з перших до резиденції приїхав Марк Ліхчов. Йому 18. Він з Авдіївки. Нині навчається на режисера , грає на сцені та пробує себе у драматургії: " Я почув від Жені, що вони будуть купляти і робити мистецький центр. Вона мене запросила. Я тут з самого першого дня. Спочатку було важко, поступово звикаєш до умов , стає цікаво і приємно тут знаходитись ".

Згортати стартап організатори не збираються. На резиденцію є амбітні плани- говорить Андрій Май: " Це буде стала резиденція. Проєкт матиме продовження в таких приїздах. Ми плануємо, що тут буде персональна резиденція для драматургів, режисерів, які можуть приїхати пробути певний час ".
За матеріалами Суспільне. Херсон